zaterdag 20 januari 2018

Goed nieuws en minder goed nieuws

Als je, net als ik, de instagram account van @noortjeprullemie volgt en ook halsoverkop verliefd werd op haar oversized short sleeved sweaters, dan is er goed nieuws en minder goed nieuws.


Eerst het goede nieuws maar? Ok dan: Dorothée kon de vraag van haar vele fans niet langer negeren en liet zich overhalen om een patroon te tekenen. En wat voor één! Hou haar blog in de gaten, want vanaf maandag komt de Norino sweater online! Een echte must have. Zeg dat van miek het gezegd heeft.


Het patroon is oorspronkelijk bedoeld voor 7-9-jarigen, maar mijn Noortje, dat toch enkele maten groter is dan haar Noortje, toont hier vol overgave dat de sweater ook perfect kan voor grotere meisjes. Ik verlengde enkel het voor- en achterpand met 2 centimeter en voegde ook aan de heupboord een extra centimeter toe.


Wat dat minder goede nieuws dan is, vraag je?

De kans bestaat dat je, ik zeg zomaar iets, pas na middernacht je bed inrolt omdat je nog per se wou printen, knippen en plakken. Waarschijnlijk zal je daarna, ondanks je koopstop, meters stof inslaan omdat ze zo Norino-proof zijn. 's Nachts zal je de mafste Norino-combinaties bijeen dromen en 's anderendaags zal je een berg strijk toevallig negeren. En heel misschien zal je je kinderen na school omkopen met lolly's om te poseren voor de foto. Heel misschien ...

Zeg nu niet dat van miek het niet gezegd heeft, hé...


(Zus 1 kreeg ondertussen ook een übercoole Norino, maar die krijg je een volgende keer te zien.)

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!


PATROON SWEATER: Norino sweater (Noortjeprullemie)
STOF SWEATER: See you at six (Madeline de Stoffenmadam)
BOORDSTOF: Soldeur (www.wildvanstof.be)

PATROON BROEKROK: Stof voor durf-het-zelvers 3
STOF BROEKROK: Kwantum

18 opmerkingen:

 1. Wauw, hoe leuk om te lezen!
  Ik krijg spontaan een grote glimlach op mijn gezicht ;)
  Dikke merci om te testen! Je maakte een prachtige sweater! 💚💚💚

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Miek, alweer zo een grappige blogpost! Ik vind jouw versie met cactussen echt supermooi! helemaal verliefd op. Ik heb hier thuis alleen maar kleine versies rondlopen. Misschien kan ik hem wel verkleinen :D Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verkleinen kan zeker! Een paar testers probeerden het uit en dat lukte prima!

   Verwijderen
 3. Haha, je maakte me nieuwsgierig en dan aan het lachen. Jouw versie is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Geef mij een naaimachine en wat humor en ik ben gelukkig. Oja, en ook nog chocolade! 😂

   Verwijderen
 4. Zalig. Je doet me zin krijgen om er meteen aan te beginnen, zodra het patroon online - en daarbij negeer ik dan even dat ik zeker nog elvendertig andere naaiprojecten in de rij heb staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar die Norino is heel snel klaar, hoor. Op een vrije woensdagnamiddag naai je er gemakkelijk twee. En maak je ook nog eens verse soep, rij je om en weer naar de bib en naar de zwemles, vul je drie wasmachines en even veel droogkasten, telefoneer je veel te lang met je moeder en haal je alle rommel uit je handtas.

   Verwijderen
 5. Mooie versie! Ik viel ook meteen voor Norino, blij dat hij makkelijk aanpasbaar is voor grotere meisjes. En misschien ook wel voor hele grote meisjes (van bijna een meter tachtig)... -ai, nog meer slecht nieuws-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik ben er zeker van dat jij ook weer mooie versies zal maken.

   Verwijderen
 6. Heel tof, heb een 146 van doen, dat moet wel lukken dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan het dat ik het patroon van de norino sweater niet meer vind?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat hoorde ik nog al. Je mag Dorothée van de blog Noortjeprullemie een mailtje sturen. Dan bezorgt ze je het patroon per mail.

   Verwijderen