maandag 30 december 2019

Er was eens ...

Ik moet mij onlangs toch eens serieus aan één van mijn naalden geprikt hebben en een jaar of 100 in slaap gesukkeld zijn. Wanneer werd mijn klein, lief, blond prinsesje anders zomaar ineens een echte tiener? Schrikken, zeg. Elke dag opnieuw.


Ook voor het spiegeltje-spiegeltje-aan-de-wand is het nog elke dag wennen. Aan de ripped jeans, de Hard Rock hoodies en aanverwanten. En wat doet die afgetrapte sneaker daar op de trap? Moet dat geen glazen muiltje zijn?


Tijd voor het dappere snijdertje! Die slaat, naar het schijnt, zeven vliegen in één klap.
Eerst was er de nieuwe collectie van About Blue. BAM! Met streepjes. BAM! En bijpassende boordstof. BAM! Zomaar vlakbij in mijn favoriete stoffenwinkel. BAM! Dan was er een onbestaand patroon en het dappere idee om het dan maar zelf uit te tekenen. BAM! Tevreden tiener. BAM! En supertrots snijdertje. BAM!

  
Dat eigen patroon stelt overigens niet zo veel voor, hoor. Twee patroondelen. Voor- en achterkant met aangeknipte vleermuismouwen. That's it. Simpel. Als de keizer dát nu eens had geweten toen hij zijn nieuwe kleren bestelde ...


De mouwen en de onderkant liet ik bewust heel wijd (en eerder kort) zodat ik met een brede strook boordstof een speels pofeffect kon creëren. Simpel. Geen toverstokje, geen feeënmagie. Dus nee, om middernacht verandert de trui niet terug in een pompoen. Of zo.


En toen bleef de prins nog een hele tijd weg en werden er voorlopig nog geen kikkers gekust ...

THE END




VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: zelf getekend

STOF: About Blue Fabrics bij Soldeur  (www.wildvanstof.be)

2 opmerkingen:

  1. Je eigen patroon is top... Moest je het ooit willen delen ❤️... En je meid straalt zeg. Top resultaat, snijdertje! �� Groetjes, thé flawsome mom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig stuk zeg! ze staat super met die kleur. en zeker dat die prins haar nog niet is komen kussen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen