maandag 20 maart 2017

Over een giraf met olifantenpoten. En een zwaluw.

Zo op het eerste gezicht leek het wel alsof wij voor elkaar gemaakt waren, Rianne en ik. Casual, en toch vrouwelijk. Eenvoudig, maar elegant. I liked her style.


Ik zag ons twee tijdens de paasvakantie dan ook al casual, en toch vrouwelijk uitwaaien op het strand. En daarna eenvoudig, maar elegant flaneren op de dijk. Rianne dacht daar anders over...


Het begon nochtans goed toen zij en haar matentabel mij ervan overtuigden dat ik in een maat 36 zou passen… - I should have known better… Jep, bij de eerste tussentijdse pasbeurt voelde ik mij precies een giraf met olifantenpoten. Smalle mouwen, zeg! 
Met deze Rianne kon ik onmogelijk een dag gaan shoppen tot we droppen zonder dat mijn vingertoppen ondertussen langzaam zouden afsterven.
Ik knipte de mouw dan maar radicaal in twee en stikte er een extra strook tussen, in de onafgewerkte stijl van het tunneltje in de taille. 


Maar dan die halsopening! Daar pasten wel drie Kortrijkse dikkenekken tegelijkertijd in. Een paar extra steekjes aan de schouders drongen zich op. Dat of een serieuze borstvergroting... 


Rianne zag er maar wat bleekjes uit na al dat chirurgisch oplapwerk. Het arme kind had duidelijk nog een paar kleuraccentjes nodig. 


En wie weet, misschien maakt één zwaluw uitzonderlijk toch al eens de lente?

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow

PATROON: Rianne (La maison Victor)
STOF: A. Boeken (Amsterdam)
ZWALUWSPELD: homemade (met Fimo klei)


6 opmerkingen:

 1. Zo, jij hebt die Rianne een lesje geleerd! Staat je toch echt wel goed zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Nog lang niet mijn BFF, maar we werken aan onze relatie…

   Verwijderen
 2. Hehe ik had dezelfde bedenkingen toen ik 'm maakte. De mouwen gingen bij mij nog wel, maar die hals, die is echt véél te breed. En in 't boekske ook goed verstopt achter een sjaal enzo, tsss...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, zo grappig! Maar ze staat je wel, die Rianne :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Achteraf kunnen we daar altijd mee lachen, hé. Maar op het moment zelf … grrrrr!

   Verwijderen