dinsdag 12 september 2017

Tweede zit

Nooit eerder had ik tweede zit - streber! - maar bij het maken van mijn eerste Lola-jurk legde ik toch wel een hobbelig parcours af. Ok, het resultaat was uiteindelijk geslaagd, meer dan geslaagd zelfs, maar ergens in mijn achterhoofd hoorde ik een grijs professortje murmelen, "Kom in september nog maar eens terug ..."


Dus, professor Murmelmans, hier ben ik weer, want die tweede kans, die wilde ik zelf eigenlijk ook wel - once a streber, always a streber ... Dit keer zonder scheef knippen, zonder lostornen en zonder misfits.

Dames en heren, mag ik u voorstellen: Lola 2.0!


Ik ging opnieuw aan de slag met het aangepaste Lola-patroon. En dat was, in vergelijking met de survivaltocht van de vorige keer, a walk in the park... ... Maar ja ... in een park ligt onderweg ook wel eens een hondendrol of een modderplas ...


Jawel, hoor. Miss streber moest toch weer eventjes van het bekende pad af gaan en zeefdrukte de streepjesstof he-le-maal zelf. En ook he-le-maal niet foutloos... Maar hé, zolang ik beweeg, is er geen kat die dat ziet.


De jurk mocht op 6 september zelfs mee, toen ik, samen met een aantal gelijkgezinde instagrammers op date mocht bij La Maison Victor. Een topdag, waar je alles over leest bij initiatiefneemster Isabel!

En dan nu, genoeg selfish sewing. Tijd voor iets uit de kids-special van La Maison Victor (in de winkel vanaf 28 september).


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!


PATROON: Lola jurk (La Maison Victor) + maxi-rok (Mind The Whale)
STOF TOP: Soldeur (www.wildvanstof.be)
STOF ROK: Stof op zolder (+ zeefdruk Bobbinhood)
ELASTIEK: Veritas

8 opmerkingen:

 1. Je moet het maar doen... onderscheiding in tweede zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon waauw! Dit zou ik zo in de winkel kopen! 😍
  Is dit dan één geheel, dus de top vastgestikt aan de elastiek van de rok? Welke materie zijn die beiden, uit lycra? Mercikes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lief! Dank je wel. Het is inderdaad één geheel, top en rok aan elkaar, allebei uit tricot.

   Verwijderen
  2. Janeen, echt! Je maakt dit toch toevallig niet op bestelling? 😀😉.
   Heb je eventueel een 'naam' van die stofjes of de linkje?

   Verwijderen
  3. De zwarte tricot kocht ik bij Soldeur in Kortrijk, de groene tricot is van Stof op zolder in Roeselare. De zwarte strepen zette ik er zelf op met de zeefdruk van Bobbinhood.

   Verwijderen
 3. Ik ben zwaar fan van je rok :)! Was leuk om je te leren kennen vorige week

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh thx, Nicky! Jouw rok is trouwens ook de max. Hopelijk tot gauw nog eens!

   Verwijderen