donderdag 2 november 2017

Naais to meet you

Het was een doodnormale vraag, maar in mijn hoofd klonk het als een plechtig ding. Een beetje zoals "Neemt gij, Miek van vanmiek, dit stokje van WenSJe Sofie en belooft gij de drie vragen in eer en geweten te beantwoorden?"


Ik deed eerst eventjes van 'euhm...?'. Deed snel wat opzoekwerk (Wie nu ook aan het 'euhmen' is, klikt best hier even voor het concept). En antwoordde vervolgens volmondig 'I do' alsof ik nooit van 'euhm' had moeten doen.

***

1. Wat was je eerste stuk dat je maakte en voor wie?

Er was een periode waarin ik dácht dat ik kon naaien (als in: Allemaal - zo simpel mogelijke - rokjes, veel Zo - schots en scheef - geknipt projectjes, en ook wel een paar Op de blog van emmaenmona leek dat zo veel gemakkelijker mislukkingen, vooraleer ik echt écht leerde naaien bij Fleur van Stikstikstik.
De tas die ik toen naaide, mag van mij dan ook de geschiedenis in gaan als mijn eerste echte stuk. Paspel, biais, ritsen, knoopsgaten, doorlopende print, ... you name it, I did it.
 


2. Op welk genaaid stuk ben je het meest trots?
 
Soms ben je trots op de precisie waarmee je een stuk afwerkte, soms op de juiste combinatie van stoffen of gewoon op de vlotheid van het naaiproces.
Maar heel af en toe krijgt het woord trots een extra dimensie. Dan maakt het niet uit dat er nog een draadje los hangt, of dat dat ene stiksel niet helemaal recht loopt. Je ziet je dochter stralen in haar nieuwe outfit en krijgt maar niet genoeg van dat ene beeld dat jouw gevoel van trots zo mooi samenvat.


3. Welke naaister / ontwerper / blogger / youtuber / instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Had je mij deze vraag een maand geleden gesteld, dan had ik zonder aarzelen Griet van emmaenmona genoemd. Ondertussen ontmoette ik haar al wel in 't echt, op de booklaunch van SVDHZ3, maar tegen een meer persoonlijke babbel zonder nog 6 wachtenden in de rij, zeg ik niet nee.

***

Iris van Oekeboeleke, Neeltje van Smospotten en snoesjes en Sofie van Zijkant: "Neemt gij dit stokje van Miek van vanmiek en belooft gij de drie vragen in eer en geweten te beantwoorden? Gaat dan heen en vermenigvuldigt u!"


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

 

2 opmerkingen: