woensdag 27 juni 2018

Meesterlijk!

Zowel zus 1 als zus 2 sleten dit jaar - met véél plezier overigens - hun broek bij een toffe meester. Iets zei me echter dat een toffe meester zo'n toilettas met gouden rits, een zakdoekdozenhoes of een hippe botanical strandtas niet zo tof zou vinden ... Nee, het afscheidscadeau moest dit jaar iets 'meesterlijks' zijn.


Toen de buurman het voorbije weekend nog maar eens een extra portie kruiden op zijn barbecue strooide - ja, het werkte, we waren jaloers - raakte ik geïnspireerd. Vuur maken, vlees erop gooien, pintje erbij. Mannen weten blijkbaar waarom ...


Maar weten die mannen ook dat ze hun gemarineerde roetvingers beter aan een schort dan aan hun T-shirt of broek afvegen? Aha!
Dus. Een barbecueschort. Voor twee meesterlijke meesters die al graag eens iets - of iemand :-) - op de rooster leggen.


Het patroon voor de schort tekende ik gewoon zelf. Ik koos voor een stevige, maar soepele linnen stof en dubbelde schort en zak volledig - Spat away, merguez! - Het halslint is een dubbel gestikt leren biaislint, dat ik met 2 D-ringen in de lengte verstelbaar maakte.


In de voorzak verstopten we niet alleen een extra portie kruiden - sorry, buren van de meesters - maar ook nog een meesterlijk grapje.


Haha! Bedankt, meester Jelle! Bedankt, meester Henri! Op naar een zomervakantie met elke dag barbecueweer!

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!


PATROON SCHORT: zelf getekend
STOF SCHORT: Soldeur (www.wildvanstof.be)


6 opmerkingen:

 1. Prachtig en zeker het meesterlijk grapje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een meesterlijk cadeau, Miek! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Meesterlijke meesters verdienen een meesterlijk cadeau.

   Verwijderen
 3. Fantastisch!! En heb al ineens een idee voor volgend schooljaar, want dan zit één van onze jongens bij een toffe meester :-)

  BeantwoordenVerwijderen