zondag 21 mei 2017

In 't lang en in 't kort

Zus 2 is een heel meegaand kind. Echt. Altijd vrolijk, altijd tevreden, altijd enthousiast. Maar vandaag draagt ze, zoals je kan zien, de broek. En dus besliste ze dat ze gewoon verder wou lezen terwijl ik foto's maakte van haar nieuwe outfit. Gelukkig ben ik ook heel meegaand. Echt. 


Alleen, dat had ik haar nog niet verteld, die nieuwe outfit, dat waren eigenlijk twee nieuwe outfits. Wat wil je, de ene dag zit je bij 25° te stomen in je lange broek, de volgende dag bibberen je blote benen uit je short. Twee nieuwe outfits dus, één in 't lang en één in 't kort, op elk weertype voorzien.

Toen moest ze dus toch nog haar boek aan de kant leggen om van lang naar kort te wisselen. Maar ik zeg het je, altijd vrolijk, altijd tevreden, altijd enthousiast. Een pluim voor zus 2!


En over pluimen gesproken - pun intended - kijk eens naar die stof! Dat moet zowat de mooiste stof zijn die ik in jaren zag. Dat moet ook zowat de snelst uitverkochte stof geweest zijn op Mon Depot. Gelukkig kon ik nog net anderhalve meter bemachtigen van deze parel uit de Wolf and Rita-collectie. In mijn hoofd had ik toen al deze fantastische combinatie met de streepjestricot uit diezelfde collectie gemaakt.De broek is de Lulu-broek uit La Maison Victor. Een zalig, luchtig zomerbroekje met de perfecte pasvorm. 


En als je de pijpen inkort, dan wordt dat een Lulu-short. Een zalig, luchtig zomershortje met een al even perfecte pasvorm.Voor bij die short naaide ik nog maar eens een Gloria-top. In plaats van striklintjes gebruikte ik dit keer een schoenveter die ik onderaan afwerkte met houten parels.


Voor de beter-geen-blote-rug-dagen naaide ik de Nanöo-top. Klaar in een wip. Deze krijgt zeker nog broertjes en zusjes - pun unintended, oeps. 

Twee nieuwe outfits. We zijn weer vrolijk, tevreden en enthousiast… Maar dat zijn we eigenlijk altijd al.
Oja, en als we naar het toilet moeten, dan nemen we ons boek gewoon mee. Een meegaand boek, zeg maar.


 VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow 

PATROON BROEK: Lulu broek (La maison Victor)
STOF BROEK: Wolf and Rita (Mon Depot)

PATROON SHORT: Lulu broek ingekort (La maison Victor)
STOF SHORT: Wolf and Rita (Mon Depot)

PATROON LONGSLEEVE: Nanöo top
STOF LONGSLEEVE: Wolf and Rita (Mon Depot)

PATROON HALTERTOP: Gloria top (gratis patroon van Emma en Mona)
STOF HALTERTOP: Wolf and Rita (Mon Depot) 


8 opmerkingen:

 1. Een hippe combinatie van stoffen heeft bij mij àltijd een streepje voor (pun intended too): ik ben écht zwaar fan!
  De pluimen liggen hier ook, maar ik weet bij god niet wat ermee aan te vangen... Te mooi om te verknoeien, dus ik wacht op een perfecte ingeving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een broek, geloof mij, een broek! Helemaal perfect voor dit stofje.

   Verwijderen
 2. 2 super outfits! En wat is dat veren-stofje mooi! Spijtig genoeg niet meer verkrijgbaar :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, jammer, hé? Ik wou dat ik er nog meer van gekocht had...

   Verwijderen
 3. Oeps, misschien ben ik mee verantwoordelijk voor het snel uitverkocht zijn van de stof... ik volg Eva, nog geen duidelijke plannen en geen zin om dit pareltje te verknoeien. Maar die Lulu, die belandt hier nog onder mijn naaimachine, daar ben ik zeker van!
  Schoon en helemaal fan van beide setjes ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! (voor het compliment, bedoel ik, niet voor het opkopen van al die mooie stof 😉)

   Verwijderen
 4. Leuke setjes! En fantastisch, zo'n meegaand boek :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het in-'t-kort-setje ligt al klaar voor morgen. Het meegaande boek is ondertussen al uit. Hopelijk is het volgende even meegaand. 😂

   Verwijderen