woensdag 7 juni 2017

Hiep hiep hiep! 5 themafeestjes op een rij ...

ZES jaar was ze en ze zou haar eerste echte verjaardagsfeestje geven. Ik was klaar - nu ja, klaar… - voor roze ballonnen, cupcakes op kartonnen bordjes en - oh well, als 't echt moest - prinsessige prinsessendingen.

Maar zus 1 had voor haar feestje maar één duidelijke wens: ze wou een regenboog. Een regenboog? As in: regen-boog? Uhuh.

Ik dacht eventjes dat ik dood ging, maar de chiroleidster in mij pakte snel over. Een regenboogfeestje! Een régenboogfeestje! (stijgende intonatie)Het haar van mijn man krulde die avond precies nog meer dan anders, toen hij mij aan de keukentafel zag knipperdeknippen en stikkerdestikken. Bij de plaatselijke doe-het-zelf-zaak had ik een heleboel verfstaalkaarten meegekregen (nadat ik heel geloofwaardig interesse geveinsd had in alle mogelijke kleuren verf). Daarvan knipte en stikte ik mini-vlaggenlijntjes voor op de regenbooguitnodiging - tadaaa!Op de feestelijke regenboogdag hees ik de jarige in een regenboogrok uit tule en de 7 'ROGGBIV'-kindjes kregen elk een broche in een regenboogkleurtje opgespeld.

Cupcakes op kartonnen bordjes waren er uiteindelijk toch nog, maar dan wel in alle kleuren van de regenboog. En vergezeld van regenboogfruitsalade.
We gingen op zoek naar de pot goud aan het einde van de regenboog en vonden, na een heuse regenboogspeurtocht een gouden doos gevuld met popcorn en bling-bling cadeautjes voor iedereen - nog nooit een kind, wat zeg ik, 7 kinderen, zo blij gezien … 

Sinds die dag was de toon van de themafeestjes gezet.

***

ZEVEN jaar werd ze en het stond al maanden vast dat haar volgende feestje een dierenfeestje zou zijn.


Als uitnodiging deelden we gepersonaliseerde doosjes dierenvoer uit - mini Kellogg's Cornflakes, don't you worry.

We huurden een hoop volksspelen en staken die in een beestig jasje: Zo werd de sjoelbaktafel een krokodillenbek, en toverden we de kegels van het kegelspel om in pinguïns.
De kinderen werden met een spelletjeskaart losgelaten in onze 'dieren-tuin' en kregen bij elk gespeeld spel een aangepaste beloning (een appelsapje - aka krokodillenplasje - , een chocolademuffin - aka ezeldrol - of een frisco - aka bevroren pinguïn).


Diezelfde avond nog koos ze al het thema voor haar volgende verjaardagsfeestje.

***

En toen werd ze ACHT en trok ze met haar vriendjes naar de kinderboerderij voor een boerderijfeestje. De boerin en haar vriendjes hadden het drukdrukdruk. Ze moesten dieren verzorgen, brood bakken, de speeltuin verkennen en op de pony's rijden.***

Toen de NEGENde verjaardag in zicht kwam, had ze alweer een plan. Een kookfeestje it had to be. Voor de uitnodigingen leefden we ons uit met verschillende soorten pasta (en sterke lijm…).


We bakten en proefden de hele namiddag en nodigden de mama's en de papa's 's avonds uit naar ons pop-up restaurant voor cake-frietjes en cake-hamburgers met slagroom-mayonaise en aardbeien-ketchup. Op het menu stonden ook nog heerlijke fruitpizza's en frisse smoothies. Voor sfeer en gezelligheid kregen we een tien!


*** 

Zaterdag vierden we alweer haar TIENde verjaardag. Dit keer met een for-girls-only feestje.


En bij een meisjesfeestje hoort een beautysalon, of course. De meisjes leefden zich uit met nagellak, oogschaduw, lippenstift en fake tattoos - the whole shebang.Daarna ging het richting cocktailbar. Glazen met een suikerrandje, cocktailrietjes, drankjes om te mixen, fruit als versiering, … - Again, the whole shebang.


En omdat bij een drankje nu eenmaal ook een hapje hoort, serveerden we over-the-top-taartjes ...


… en roze suikerspinnen!


Het cadeautjes-dobbelspel (hierop gebaseerd) was een groot succes en zorgde voor heel wat gegiechel, gegil en nog meer gegiechel. Meisjes, hé...


Volgend jaar wordt ze ELF. Benieuwd of ze dan nog into themafeestjes zal zijn. Fingers crossed, want ik heb ondertussen de smaak te pakken … Een nieuw thema, anyone?

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow


5 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijkheid! Ik nam elf letterlijk en gaf een gevleugeld feest voor de elfde verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog eens een idee! De achtste verjaardag vierden wij ook letterlijk met achtjes bij het ontbijt.

   Verwijderen
 2. Waauw! Als ik dat zo zie en lees, zal ze volgend jaar vast wel opnieuw een spetterend en origineel idee hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk die uitnodiging van de kinderboerderij.
  Mag ik vragen waar je dat oormerk hebt laten personaliseren met de naam van de vriendjes?
  Ben al benieuwd naar de volgende verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen