dinsdag 1 mei 2018

Smokkelwaar (communieoutfit deel 2)

Tijdens de voorbije paasvakantie brachten wij een bezoekje aan de Spaanse zon. Batterijen opladen en hoofd leegmaken. Meer stond er niet op het programma.


In onze bagage smokkelde ik wel de communieoutfit van zus 2 mee. Ik had zo'n vermoeden dat de combinatie van stralende zon, azuurblauw water en een vakantiesnoetje wel zou werken voor een fotoshoot.


Nu is zus 2 doorgaans van het meegaande type - dat vertelde ik hier al - maar toen ik, met de schaar al in de hand, mijn lap ganzenstof van Nosh openvouwde en haar inlichtte over het midi-rok-plan, kwam niet het verwachte Ok, dan.


Nee, het was zus 2 niet ontgaan dat zus 1 voor haar communieoutfit een broek gevraagd en gekregen had en blijkbaar wou ze deze tactiek nu ook wel eens uitproberen.
5 seconden later - Ik wil ook liever een broek - lag mijn schaar alweer neer. Ze voegde er zo lief, hoofdje schuin, nog een Mag dat? aan toe, dat ik niet kon weigeren.

 
Ik legde de broekspatroondelen - alsof dat een woord is ... - van de Myra jumpsuit die ik voor zus 1 maakte op mijn lap ganzenstof en zag dat het goed was. Goed? Ik bedoel perfect. Of hoe noem je dat anders wanneer er bovenaan, onderaan, links en rechts nog amper 1 cm stof over is?


Een broek is maar een broek, dus kreeg de taille nog een extra detail. Geïnspireerd door de paperbag waist trend stikte ik een tunneltje voor een elastiek, maar wel op 2,5 cm van de boord. Niet goed zichtbaar op de foto's, I know, maar als er takken zijn om in te klimmen en aan te slingeren, is stilstaan nu eenmaal geen optie.


Voor het topje koos ik opnieuw het bovenstukje van de Candy jurk. De mouwtjes voerde ik met een donkergroene, contrasterende stof en de heupboord werkte ik af met een gestreepte boordstof van Nosh.


Door de dikte van de stof blijven de vlindermouwtjes iets meer staan. Ik dacht eerst Oh nee!, maar zus 2 zei Oh ja! en toen het geheel af was, vond ik het wel iets feestelijks hebben.

 

Toen we een weekje later alweer onze koffers moesten pakken richting grijze wolken, smokkelde ik nog snel een paar Spaanse zonnestralen mee in onze bagage. Op 21 april liet ik ze vrij. Aan al wie die dag ook een communiefeest had: Graag gedaan! De nada!VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!


PATROON BROEK: Myra jumpsuit (Violette Field Threads)
STOF BROEK: Nosh

PATROON TOPJE: Candy jurk (La Maison Victor)
STOF TOPJE: Mon Depot + Nosh (voering mouwtjes)
BOORDSTOF: Nosh

18 opmerkingen:

 1. Prachtig! Maar heb jij je naaimachine mee op vakantie wanneer je naar de zon gaat??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, hoor! Die outfit smokkelde ik met voorbedachte rade mee in de bagage 😉

   Verwijderen
 2. De moeder is toch content als ze ziet dat de dochter superblij is en als je dan ook weet dat ze deze broek en top zeker en vast gaat doordragen.
  Prachtige combi! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel blij! Als die lange benen nu nog eventjes zouden willen stoppen met groeien ...

   Verwijderen
 3. Wat zijn die zusjes tof gekleed! Helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke outfit. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat is ze er mooi mee en wat een goed plan, dat smokkelen 😍. Origineel hoe je de stof gebruikte trouwens. Volgens mij zag ik er nog geen broek mee💕

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben zelf ook heel blij met het resultaat.

   Verwijderen
 6. Schone kleurtjes tegen die zonnige achtergrond! En mooie outfit! Heb je nog wat zonnestraaltjes over om los te laten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Dit weekend voor jullie? Ik zal nog eens schudden aan mijn valies... 😉 🤞🏻

   Verwijderen
 7. Ik vind dit echt een zalige vakantie-outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een heel leuke outfit! twee stralende dochters die dag, had ook de mama iets zelfgemaakt aan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Je bent de eerste die ernaar vraagt. Er komt inderdaad nog een communieoutfit deel 3!

   Verwijderen