donderdag 27 december 2018

I believe in miracles

Heel eventjes. Heel eventjes dacht ik echt dat ik de deadline voor de 6de linkparty van Fibre Mood nog zou halen. 'Feest' was deze keer het thema en een feestoutfit had ik sowieso nog nodig.
Helaas is er in de maand december ook het 'feest van de rode balpen' en algauw bleek dat ik, net als sommige van mijn leerlingen, een mirakel nodig zou hebben om het te halen.


Ik had nochtans al een hele tijd mijn zinnen op de Miyu gezet. Hoe feestelijk kan een broek eigenlijk zijn?

Heel eventjes. Heel eventjes dacht je dat ik een lange rok droeg, hé? Maar nee, hoor, dat is nu net het mirakel van de Miyu. De rechter broekspijp is extra wijd en wordt gedeeltelijk over de linker broekspijp geplooid. Super elegant vind ik dat.


Minder elegant waren mijn moves toen ik mezelf bij het overtekenen van het patroon gedeeltelijk, nee, volledig, over mijn keukeneiland moest plooien. Gele stippellijntjes, Fibre Mood? Not such a good idea ...


Maar hey, eens het patroon getekend en geknipt, zit deze broek verrassend snel in elkaar. Beter nog, ze zit ook nog eens verrassend goed. Zelfs aan de poep! Moeten er nog mirakels zijn?


De Fibre Mood deadline haalde ik dan misschien niet, maar ik weet wel al in welke outfit ik het nieuwe jaar in ga swingen.
I believe in miracles! Wie zingt er mee? Since you came along ... You s... Niemand? Ok, niet dan.


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!


PATROON: Miyu (Fibre Mood)
STOF: Soldeur (www.wildvanstof.be)

5 opmerkingen:

 1. Absolute fan! Voor ik er zelf aan begin: hoe vallen de maten? En welke stofsoort gebruikte je juist, ze valt zo mooi!
  Bedankt, J
  ill

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awel, ik bevond mij in exact dezelfde situatie! Maar deze foto's geven mij ineens zooooooveel zin om die Miyu ook te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Miyu staat jou gewoon. Punt.
  Er werd hier ook op een of ander moment gepland om dat patroon onder handen te nemen, maar ik zag het niet goedkomen met mijn rondingen en kreeg wat koudwatervrees of zoiets ;). Ik krijg instant goesting om daar NU iets aan te gaan doen, waarvoor dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Miek ik ben een zomer versie aan het maken van de broek maar ik zit vast en begrijp niet waarom bij mij het tussen been niet correct zit net of ze schuin zit met vervolg dat de broek aan de poep trekt. Ik heb ze terug losgedaan en eerst nu met de patroon delen geprobeerd maar ik geraak er echt niet uit in vind de stappen van de beschrijving niet echt duidelijk van het ineen zetten van de twee voorbanden en de RP die je dan tegen elkaar moet stikken aan zijnaden en Tussenbeen naad. Kan jij me raad geven ? Met dank

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is echt prachtig! Ik denk dat je me net over de streep hebt getrokken om in mijn stof te knippen

  BeantwoordenVerwijderen