woensdag 20 november 2019

Glory glory hallelujah!

Meer dan een maand. Zo lang is het geleden dat ik hier nog iets postte. Maar ik ben blij om terug te zijn. Ik zou er bijna van gaan hallelujah'en. Bijna, zeg ik je. Want het sacrale gejuich in mijn titel is niet voor mezelf, maar voor de nieuwe editie van Fibre Mood. Die kwam, ik keek en ik koos. Venit vidi eligi. Of zo. Jonathan Legear begrijpt mij wel.


Opnieuw zoveel moois, maar ik ging voor de Glory top. Classy, vrouwelijk en toch casual. En zwart. Zo wou ik het. Helemaal mijn ding. 


In de Soldeur streelde ik zowat elk zwart stofje dat er lag - te dun, te doorzichtig, te zwaar, te glanzend, te glibberig, te ... Ik zag het al zwart in (ha!), maar dan was daar plots die rol stevige, licht rekbare structuurtricot. Hallelujah!


Het werd zondag en ik deed mezelf een voormiddagje naaien cadeau. Maar dat ging helemaal niet zo easy like sundaymorning ... Ik knipte tweemaal dezelfde mouw. En natuurlijk had ik dat pas door nádat ik er de perfecte mouwsplit in gemaakt had en het hele ding aan mijn top genaaid had. Met overlock en al, ja. De geluiden die toen in mijn heiligdom weerklonken, waren iets minder sacraal ...


Gelukkig had ik vóór ik ging knippen van Sylvia de tip gekregen om de kraag niet te veel te verstevigen. Omdat mijn stof al vrij stevig is, liet ik de versteviging zelfs volledig achterwege. Dat was een goede zet. De kraag blijft mooi staan, zonder dat ik me een geest in een fles voel.


Die geest in een fles had deze namiddag nochtans wel eens mogen langskomen. Ik zou een goeie zelfontspanner gewenst hebben, zodat ik niet tot na 16u moet wachten op zus 1, aka mijn meest gewillige fotograaf. Of gewoon wat meer zonlicht na 16u. En - drie wensen, toch? - tijd. Heel veel tijd. Want wanneer moet ik anders al die andere Fibre Mood must-sews maken? (Kijk hier maar eens naar wat anderen maakten voor de 11de linkparty en je snapt het wel.)


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: Glory (Fibre Mood)

STOF: Soldeur  (www.wildvanstof.be)

5 opmerkingen:

  1. Ik kijk altijd heel erg uit naar je creaties! Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waw zo tof geschreven jouw blogpost! Herkenbaar ook voor mij, wat foto's nemen betreft (dé reden waarom mijn blog achterop geraakt... maar gelukkig eist IG niet zo veel ;-)) en vooral ook die must-sew's (ik tel ze gewoon niet meer). Heel knap gemaakt, staat je wondermooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch geschreven! Ik zag je geklungel volledig voor me. Sterk dat je toch nog doorgezet hebt en het resultaat mag er zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. een heel mooi stuk met veel combinatiemogelijkheden. Als uw wensen uitkomen, wil je dan die laatste twee ook delen? want licht voor foto's dat vond ik al eventjes niet meer en tijd tja...

    BeantwoordenVerwijderen