woensdag 15 april 2020

Ab-norma-al

Het zijn abnormale tijden. Dat moet ik je waarschijnlijk niet vertellen.

Vorige week maandag zag ik zowaar de lege bodem van al mijn wasmanden. Tegelijk! Zus 2 vroeg of ze mocht stofzuigen. De niet nader genoemde huisgenoot begon spontaan alle kranen in huis te ontkalken. En ik besefte ineens dat ik verdorie al bijna een maand geen frietjes van de frituur meer had gegeten.


Tijd om weer wat normaal te gaan doen, dacht ik zo, en ik trok me terug in mijn naaikamer. Op de planning stond de Norma blouse uit Fibre Mood editie 9. Ik printte het patroon, plakte 24 A4'tjes aan elkaar, knipte alle papieren patroondelen uit en toen ... was ik het beu. Abnormale tijden, ik zeg het je.


Het was begin april. Buiten was het zomers warm, binnen rook het naar zonnecrème. En naar een fris gepoetste badkamer. Alweer een spontaan ideetje van de niet nader genoemde huisgenoot, zo bleek. Hier kan ik wel gewoon aan worden, dacht ik zo, en ik installeerde me met mijn laptop op het terras. Om stofjes te kiezen. Online. Zo botste ik bij Fabrik Unik toevallig op een prachtig breisel. Ik bestelde anderhalve meter, sloot mijn ogen en liet de zon en Bpost verder hun ding doen.


Toen ik een paar dagen later mijn pakje opende, begon ik te twijfelen. Die gebreide stof liet in mijn keuken (pas gestofzuigd door zus 2 tussen haakjes) een pluizenspoor na dat Hans (ja, die van Griet) een hoop ellende had kunnen besparen...  
Een blouse in een gebreide stof? Waarom moest ik weer abnormaal doen?


Het was 8 april, onze huwelijksverjaardag en één van ons twee was dat naar goede gewoonte weer bijna vergeten. Bijna. Want 's middags ging plots de barbecue aan en sleepte hij me mee voor een heerlijke fietstocht in eigen streek. En de zussen? Die ruimden hun kamer op. Echt waar. Zei ik al dat het abnormale tijden zijn?Tijd om weer wat normaal te gaan doen, dacht ik zo, en ik zocht mijn naaikamer nog eens op. Ik had al een paar keer gelezen dat de Norma blouse nogal kort valt. Daarom zou ik voor alle zekerheid 10 cm bij knippen. Zou. Inderdaad. Want net voor ik mijn schaar pakte, kwam zus 1 binnen om iets vragen (waarschijnlijk mijn pluizenspoor gevolgd). Weg concentratie. Weg 10 extra centimeter. Voor de zoveelste keer legde ik mijn naaiwerk aan de kant. In de plaats daarvan ging ik, ook voor de zoveelste keer, luisteren naar wat Marc Van Ranst in het journaal te vertellen had. Hij keek een beetje boos en zei dat we moesten volhouden.


Die nacht droomde ik van Marc van Ranst en stond ik fluitend op. "We zullen dóór-gaan..." Ik knipte, speldde, stikte en streek. Een blouse in een gebreide stof? Waarom niet?
Maar euhm... knoopsgaten in een gebreide stof? Nee, ook abnormaliteit heeft zo zijn grenzen. 


Omdat de halsuitsnijding diep genoeg is, besloot ik om het knopenpat, samen met de halslijn, rondom rond gewoon helemaal dicht te stikken.
En die 10 extra centimeter? Omdat die volgens mijn persoonlijke veiligheidsadviseur toch niet overbodig waren geweest, voegde ik nog wat lengte toe in de vorm van een heupboord.


Ziezo, ik ben klaar voor mijn dagelijkse wandeling. En voor de 13de linkparty van Fibre Mood!

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: Norma blouse (Fibre Mood) - Klik hier * voor het patroon (PDF of papier)

STOF: Fabrik Unik

* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.

11 opmerkingen:

 1. Een abnormaal idee maar wel een goed idee deze Norma in een gebreid stofje. Mijn strijkmand toont nog geen abnormale leegte hier, de hoeveelheid sportkleren in de was tonen dat de abnormaliteit zich daar manifesteert 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Mooiste versie, ik vind dat niet zo tof geloof ik, zoals bedoeld ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Abnormaliteit zorgt voor prachtige resultaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of je nu een bloesje of een trui maakte... Ik weet wel dat ik hier een elegant sportief bovenstuk zie, dat perfect zou passen in mijn nog nooit zo opgeruimde kleerkast! Hoewel nee, dezelfde zou mijn kleerkast niet zoveel ontmoeten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lees ik jouw blogposts toch altijd graag! En los daarvan: prachtig, deze blouse - of was het een trui - een brui? Een trouse? Maakt niet uit: het staat je fantastisch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeer mooi geschreven, ik heb je post volledig met een glimlach gelezen!! Herkenbaar, het beu zijn van iets en dan weer opnieuw beginnen, weer wegleggen, … Maar je hebt goed volgehouden! Het resultaat mag gezien zijn, tof stofje en toffe aanpassingen deed je. En ik ben er zeker van dat deze nog vaak uit de kast zal komen dit voorjaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben er echt helemaal fan van! Zo fan dat ik zelf ook es ga kijken in mijn stoffenkast of ik nog iets heb liggen dat in aanmerking kan komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heerlijk geschreven, heerlijk herkenbaar. hier worden auto's gewassen! echt waar! al 2 keer! terwijl die auto's nauwelijks uitrijden :-) het is maar een tip. en heel leuke trui-blouse-what's in a name. leuk hoe zoiets soms ontstaat hè

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk om te lezen al die abnormaliteiten... hier ook van die wonderlijke bokkensprongen van de bewoners in en rondom het huis.

  Al die abnormaliteiten zorgt voor prachtig resultaat en staat je fantastisch!

  Ik vind de stof super voor de blouse-trui.

  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen