donderdag 19 maart 2020

Wait and see

Ik zal niet zo snel iets verklappen.
Wat onze openingsdans zou worden? Wait and see. Of we het geslacht van de baby al kenden? Wait and see. Welk dessert ik dit jaar wou maken voor kerstavond? Wait and see. Of de communieoutfit van zus 2 al klaar is? Wait. And. See.


Ik zal dus niet zo snel iets verklappen. Maar vandaag voel ik me net iets loslippiger dan anders. Vandaag voelt alles sowieso anders dan anders. Communiestress is plots omgeslagen in Coronastress.

 
Pas op, we voelen ons veilig en we houden het veilig, maar al dat binnen blijven zorgt er voor dat er af en toe ook eens iets naar buiten moet. En dus flap ik het er maar gewoon uit: Nee, de communieoutfit is nog niet helemaal klaar, maar we gaan voor een blazer, een plissé rokje en sneakers. Voila.


Hèhè. Zo moet mijn schoonmoeder zich dus voelen als ze mij een cadeautje geeft. Nog voor ik het inpakpapier heb kunnen losmaken, weet ik meestal al wat erin zit, waar ze het gekocht heeft en welke andere kleuren er nog zijn, voor het geval ik zou willen ruilen.


Hoewel deze Brooklyn blazer van La Maison Victor zus 2 perfect staat, gaan we toch nog ruilen. Dit was namelijk de proefversie. Gelukkig maar, want een 12 jaar (jammer genoeg de grootste maat van dit patroon) blijkt toch wat krap te zitten aan de schouders. Voor de echte feestversie tekende ik daar dus alvast wat extra ruimte bij.


Van de lengte deed ik dan weer een heel stuk af. En de mouwen, die we graag willen oprollen om de contrasterende voering te laten zien, mochten langer. Veel langer.


Ook de stofkeuze zal uiteindelijk iets helemaal anders zijn. Met, op verzoek van zus 2, een beetje bling. Zoveel wil ik ook nog wel verklappen.


 Zo, dan ga ik nu wat mondmaskers naaien. En er zelf eentje opzetten. Voor ik nog meer verklap...

Hou het veilig!


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!PATROON: Brooklyn vest (La Maison Victor maart/april 2018)

BUITENSTOF: Mon Depot
VOERINGSTOF: See you at six - Soldeur (www.wildvanstof.be)

4 opmerkingen:

 1. Zalige blog. Je maakt me nieuwsgierig maar alvast een patroon voor als er hier een communie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Bij ons wordt het een lange jurk, maar de fotoshoot zou normaal op 5 april zijn en ik ben nog maar niet begonnen met naaien, aangezien deze tijden toch redelijk onvoorspelbaar zijn. Misschien is er wel helemaal geen communie dit jaar :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie blazer, ik ben al benieuwd naar de definitieve versie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer. Zo. Grappig.
  De tekst, voor alle duidelijkheid, is weer erg fun om lezen. De testversie van de blazer vind ik nu al meer dan geslaagd. Benieuwd naar de echte feestoutfit en hou het ondertussen gezond!

  BeantwoordenVerwijderen