maandag 13 juli 2020

Chiromeisje in een Scoutjurk


Van zodra ik de Scoutjurk * in Fibre Mood * (editie 4) zag, wist ik dat ik die ooit eens zou maken.
Maar een Scoutjurk *. Krijg dat maar eens verkocht aan een chiromadam. Ik kon er maar beter voor zorgen dat er die dag niet ook nog eens courgettes op het menu stonden...


Ik zette mij al schrap met een heleboel overtuigende argumenten en een extra grote schotel macaroni, maar één blik op de foto's in Fibre Mood * (editie 4) was genoeg. Ze zei ja. Hoe easy was dat?


Ze zag het dus ook. Dit is echt een tof patroon voor een hemdjurk. Helemaal hip, beetje bijna-volwassen en toch nog speels genoeg door het tunneltje in de taille, de zakken in de zijnaad en de wijd uitlopende A-lijn van het rokdeel.


Diezelfde dag nog nam ik haar mee naar de stoffenwinkel. Daar grepen we bijna tegelijk naar deze streepjesstof van La Maison Victor en gilden: "Wat góed!" (Ja, wij zijn fan van Martien M.)Iets minder goed ging het 's anderendaags. Ze werd 13 en het hele land ging in lockdown. Ik schrapte de courgettes alvast een hele week van het menu en begon met een klein hartje aan haar Scoutjurk. Dit moest namelijk haar feestjurk worden voor het communiefeest van zus 2 in april.


De dagen gingen voorbij, die van het communiefeest jammer genoeg ook, en al die tijd hing deze prachtige jurk op een hangertje in mijn naaikamer. Zonde.


Dus nu we stilletjes aan eindelijk weer wat meer uit ons kot komen, gaat die jurk gewoon mee naar buiten. Feestjurk, schmeestjurk. Aan het tempo dat zus 1 momenteel groeit, hebben we in september, op de communie-herkansingsdag, waarschijnlijk toch een nieuwe outfit nodig.
De foto's maakten we dit weekend, op de dag voordat ze op chirokamp mocht vertrekken. Dat was een lááááánge dag. Ze had wat afleiding nodig. En het woord chiro was genoeg om de meest spontane lach ooit op haar gezicht te krijgen.
 

En dan nu 8 dagen chirokamp. Dat wordt weer een lááááánge week. Voor mij dan toch. Gelukkig heb ik deze heerlijke fotoreeks voor als ik eens wat afleiding nodig heb.VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: Scout jurk (Fibre Mood) - Klik hier * voor het patroon (PDF of papier)

STOF: La Maison Victor (bij Soldeur - www.wildvanstof.be)

* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.

1 opmerking: