zondag 28 maart 2021

Typisch

Ik ben een herfsttype. 't Is te zeggen, ik dénk dat ik een herfsttype ben. In mijn kleerkast vind je in ieder geval veel warme, aardse tinten. Ik draag ook liever goud dan zilver. En als ik moet kiezen tussen blauw of rood, dan kies ik kaki of oker.


Maar bij het zien van de prachtige collectie Organic Slub Jacquard Knit van Mind the Maker, begon ik te twijfelen. Typisch.
Ik keek naar buiten, naar de heldere blauwe lucht, zag de eerste groene knopjes aan de kastanjebomen in onze straat en terwijl de poes zich achter het raam uitstrekte naar de warme lentezon, maakte ik mezelf wijs dat ik best ook wel een beetje een lentetype zou kunnen zijn. 
En klik. Plots zat er 1.40 meter roze stof in mijn winkelmandje.


In het echt bleek de stof nóg mooier te zijn dan op het scherm. Prachtige structuur, zalige kwaliteit en een warme, roze kleur, waar zelfs een herfsttype mee weg komt. 't Is te zeggen, dat dácht ik.


Want terwijl ik het stofje aan het uitpakken was, viel het mij ineens op. Die mooie, warme, roze kleur ... die leek verdacht veel op mijn eigen bleke wintervel. Ik begon te twijfelen. Typisch. Een truitje waarmee ik schaamteloos en onopgemerkt over het naaktstrand van Bredene kon flaneren, nee, dat stond niet op de planning.


Ik keek naar buiten, naar de heldere, blauwe lucht, zette een kopje koffie en terwijl ik me op het zonnigste plekje van ons terras installeerde, maakte ik mezelf wijs dat een herfsttype als ik tegen de zomer wel al een paar tinten donkerder zou zien.


Ik hield mij aan mijn plan en maakte een Mabel top *, maar dan met korte mouwen. Daarvoor knipte ik de mouw op 26 cm, gemeten vanaf de mouwkop middenvoor. Voor de omtrek van het mouwboordje nam ik 30 cm - ik wou het aansluitend, maar toch nog los genoeg - en ik maakte in de mouw een stolpplooi van 7 cm diep, voordat ik het mouwboordje vast stikte.


Ik ben blij. Met mijn nieuwe truitje. Met de vrolijke bloesemtakjes in huis. En zélfs met mijn bleke, roze vel. 

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: Mabel top (Fibre Mood) - Klik hier * voor het patroon (PDF of papier)

STOF: Organic Slub Jacquard Knit van Mind The Maker

* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.

7 opmerkingen:

 1. Wauw zo mooi 🥰 ga ik ook eens proberen 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Simpel maar ooozooo tof.
  Ik aap je misschien na als je dat niet erg vindt natuurlijk 😉.
  Twijfelaar, dzt ben ik ook. De sterren werken me tegen #weegschaal. Niet dat ik zo horoscoop'achtig' ben mr toch... Het speelt me vaak parten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier dezelfde stof liggen maar de groene variant. Ik twijfelde of de stof mooi zou vallen in dit model maar nu ik hem zo bij jou zie, gaat het toch een Mabel worden. Bedankt voor de mooie foto’s! Ze hebben me overtuigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Héél mooi !!!
  Zeker geslaagd !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Morgen begin ik eraan. Stofjes gevonden en ligt klaar gewassen en gestreken 😁

  BeantwoordenVerwijderen