dinsdag 13 april 2021

Geen gordijnen

De niet nader genoemde huisgenoot keek nogal bedenkelijk toen ik een paar dagen geleden drie meter bloemetjesstof op de vloer van de keuken drapeerde. Ik zág het hem denken: "Ah ja, da's ook nog waar, het woonzorgcentrum van Meetjesland heeft juist gebeld. Ze vragen of hun nieuwe gordijnen al klaar zijn... Mèhèhèh!" 


Het zou ook kunnen dat ik zijn gedachten gewoon helemaal mis gelezen had, want toen mijn broek (Bea Culotte - Fibre Mood 12 *) klaar was, kreeg ik een oprechte "Móói!". En ik zág het hem denken: "Christan Wynants heeft zojuist gebeld om te vragen of je nog meer goeie ideeën hebt voor zijn AW21 collectie." (Of misschien beeldde ik me dat ook maar in ...)


In ieder geval, ik maakte dus een bloemetjesbroek waar ik ongelooflijk blij mee ben. Het model is eigenlijk een culotte, maar omdat kuitlengte niet mijn ding is - Jani says - verlengde ik de broekspijpen met 20 cm. Bij het omzomen sloeg ik 2 x 3,5 cm om, dus daar ging uiteindelijk wel weer 7 cm vanaf.


Dé eyecatcher van de Bea Culotte * is de tailleband. Die bestaat uit twee aparte delen, die met drukknopen aan de binnenkant en gewone knopen aan de buitenkant sluiten. 
Er kroop wel wat voorbereidend werk in, maar hoe blij was ik dat al die rijgdraadjes en knipjes precies op de goeie plaats zaten. Heerlijk vind ik het, als tijdens het naaien alles zo perfect klopt. Ik had werkelijk nergens een millimeter stof te veel of te weinig. Op dat vlak hebben de patronen van Fibre Mood * mij nog nooit ontgoocheld. 


Trots draaide ik een pirouette voor de niet nader genoemde huisgenoot. Ik kon hem dan wel niet zien met mijn rug naar hem toe, maar ik hóórde het hem denken: "Fwiet fwiet!" (Kan ook "Fwiet fwiet fwiet!" geweest zijn...). En ik neem het hem niet kwalijk, want dankzij de figuurnaden in het achterpand sluit de broek ook daar perfect aan. Geen zwabberende meetjeskont voor mij.


Het was pas toen ik knopen moest kiezen, dat ik zag hoeveel kleuren er bij deze prachtige stof passen. Echt. Eventjes een moeilijk momentje voor de weegschaal in mij.
En dan moest ik nog knopen doorhakken over een bijpassend bovenstuk...


Welke is jouw favoriete combinatie?

Mijn tweede #shortsleevedfibremoodmabel (voor wie geen Hashtagiaans spreekt: een Mabel top van Fibre Mood 13 * met korte mouwen) in een überzachte zwarte structuurtricot van De Stoffenkamer?

Mijn eerste #shortsleevedfibremoodmabel in roze Organic Slub Jacquard van Mind the Maker?

Of mijn Norma Blouse van Fibre Mood 9 * in de groene Organic Leaf Jacquard van Mind the Maker?


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON TOP: Mabel top (Fibre Mood) - Klik hier * voor het patroon (PDF of papier)
PATROON BROEK: Bea Culotte ( Fibre Mood) - Klik hier * voor het patroon (PDF of papier)

STOF TOP: structuur tricot (De Stoffenkamer)
STOF BROEK: Madeline de Stoffenmadam

* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.

4 opmerkingen:

  1. Wow,mooi! Als culotte zou ik de broek ook niet maken. Ik ben ook geen liefhebber van die kortere modellen. Het maakt mijn korte beentjes nog korter 😊. De drie bovenstuks combineren er mooi bij!

    BeantwoordenVerwijderen