vrijdag 25 juni 2021

Geen doekjes

Kom, we gaan er geen doekjes om winden, ik ben een twijfelaar. Maar toen ik de nieuwe patronen van Fibre Mood 15* zag, werd ik precies een ander mens. Ik wou die Belle top*. Uitroepteken. En ik wist al precies in welke stof. Punt. Er kwam geen 'misschien vraagteken' aan te pas, zelfs geen 'of komma puntje puntje puntje'.


Amper twee dagen later al zette ik mijn schaar in patroon en stof. Als ervaren niet-twijfelaarster zag ik meteen dat ik uit mijn anderhalve meter misschien, pardon ik bedoel zéker, nog wel een Scarlet short (La maison Victor) zou krijgen. 


En kijk, ik had gelijk! Puzzelen met patroondelen, ik denk dat het - naast mijn hyperflexibele duim - één van mijn grootste talenten is. 


Maar wacht, eerst eventjes terug naar de Belle top*. Die had ik eigenlijk gekozen omwille van de volant mouwen die in het boekje* zo leuk flapperden en wapperden in de wind. Playa de los wittos strandos, here I come!


Maar euhm, we gaan er geen doekjes om winden, de stof die ik in mijn handen hield, voelde wel wat stugger aan dan verwacht. Of ik een beetje begon te twijfelen? Heel misschien. Of ik achteraf gezien toch blij ben met mijn keuze? Heel zeker!


De combinatie van het patroon en de stof bezorgen mij een beetje een Afrika-vibe. Helemaal mee met de Afrikaanse wax stoffen die je nu meer en meer ziet opduiken in de modewereld. Prachtig, vind ik dat. Mag voor mijn part een grote trend worden.


En voor wie zich ondertussen al afvroeg: wapperen en flapperen, allemaal goed en wel, maar hoe zit dat dan met de inkijk van opzij? Wel, zo dus. Daar zit namelijk een inzetstuk, en dat doet precies wat het moet doen. Geniaal.


Iets minder geniaal was mijn idee om top en short sámen te dragen, als een soort van faux-playsuit. Nee, we gaan er geen doekjes om winden, dat wordt het waarschijnlijk, pardon zéker, niet. Maar allé, ik laat jullie eens mee lachen.De Scarlet short maakte ik trouwens vier jaar geleden al eens, en die gaat nog altijd elke zomer mee op reis. Was ik blij dat ik dat papieren patroon al die jaren gespaard had én dat een maat 38 mij nog steeds past. 


We gaan er geen doekjes om winden. Die short is niet in 1-2-3 klaar. Een gulp met knopen, een rugpas, zakken in de zijnaad, een tailleband en een omslag aan de pijpjes, dat vraagt wel wat werk, maar dan heb je ook wel een écht goeie short. Gooi dat papieren patroon dus achteraf niet weg! Je zal het nog eens willen gebruiken. Net zoals dat van de Belle Top*. Maar dan liefst niet samen dragen. Waarschijnlijk... Misschien... Of... Vraagteken puntje puntje puntje.


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON TOP: Belle Top (Fibre Mood 15*) - Klik hier* voor het patroon (PDF of papier)
PATROON SHORT: Scarlet Short (La Maison Victor)

STOF: Mirage Chestnut - Atelier Brunette (gekocht bij Studio Olive)


* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.


3 opmerkingen: