vrijdag 28 mei 2021

Een heel langdradig verhaal

Hé, je bent er nog! En dat met zo'n titel. Bedankt. Aan wie moet ik anders mijn heel langdradig verhaal kwijt?


Het begon nochtans gewoon tof en spannend, hoor, dat verhaal. Ik kreeg namelijk van Fibre Mood de vraag of ik niet eens met één van de stofjes uit hun nieuwe collectie aan de slag wou. Ik zei natuurlijk ja, zij stuurden mij de stof en in de daaropvolgende dagen zag ik Bpost, DHL en DPD wel 87 keer onze straat in- en uitrijden, maar míjn pakje kwam maar niet aan. 


Mailen, wachten, nog eens mailen. Enfin, de stof werd een tweede keer opgestuurd. Én geleverd. Yay! (Nog nooit zo breed gelachen naar een postbode. Ik denk dat ik zelfs een beetje gehuppeld heb.)


Ik was zo blij! Ik was zo enthousiast! Ik was ... zo ontgoocheld. De stof in het pakje bleek helemáál niet de stof te zijn die ik uitgekozen had. En al helemáál niet geschikt voor de Alix rok* die ik in gedachten had.
Ken je het "Ga terug naar start"-gevoel? Wel, dat dus.


Ondertussen was het moment zowat voorbij en had Fibre Mood alweer een nieuwe collectie stoffen gelanceerd. Maarrrrr, ik mocht een kans-kaart trekken! En nog maar eens een stofje uitkiezen. Applaus voor Fibre Mood!


Ik bleef bij mijn eerste gedacht, koos een soepel, luchtig stofje uit voor een Alix rok* en oefende alvast een nieuw huppelpasje voor de postbode. Maar die kwam dus (weer) niet opdagen op de afgesproken dag. En ook niet de dag nadien. Toen drie dagen later dan toch de deurbel ging, was ik zo blij, zo enthousiast, zo ... ontgoocheld. Het was de buurman. 


Mét een fout geleverd pakje. Ha!
(Buurman, je hebt nog een huppeldansje van mij te goed. Dat ben ik in alle verwarring zomaar vergeten.)
Dit keer was de inhoud van het pakje wél helemaal wat ik ervan verwacht had. In die zwarte viscose crepe met de naam Monet zag ik mij al volledig déjeuneren sur l'herbe


Op een paar uurtjes tijd was mijn Alix* klaar, maar de lente jammer genoeg nog niet... 
Het ziet er nu gelukkig naar uit dat het bis-nummer van de herfst eindelijk voorbij is. Want dát was pas langdradig, niet?

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: Alix rok (Fibre Mood 13- Klik hier* voor het patroon (PDF of papier)

STOFPolytex (Fibre Mood)


* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.


3 opmerkingen:

  1. Blij dat ik ben komen lezen 😊 Achteraf klinkt het toch wat grappig en het werd een prachtige rok! Nu ben ik wel benieuwd welke stof je eerst koos. En wie er mee rondloopt. 😅

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij dat ik ben komen lezen 😊 Achteraf klinkt het toch wat grappig en het werd een prachtige rok! Nu ben ik wel benieuwd welke stof je eerst koos. En wie er mee rondloopt. 😅

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is weer zo'n voorbeeld waarbij ik het patroon in het boekje maar niets vind, maar een gemaakt exemplaar wel echt mooi vind. Helemaal klaar voor die dejeuner sur l' herbe, lijkt me.

    BeantwoordenVerwijderen