maandag 30 januari 2017

30 seconden uit het verhaal van Sem

Voor Sem

Het is jouw feest, maar jij neemt, opgekruld als een komma in je mama's armen, en midden in een zin eventjes een time-out. Een nieuw verhaal schrijven vraagt best wel veel energie. 
Achter de gesloten haakjes van je oogleden buitelen allerlei nieuwe indrukken over elkaar heen. Elke kleur, elke vorm, elk geluid krijgt een plekje in jouw verhaal. Straks.


Eerst kondigt de dubbele punt onder je neusje een langgerekte geeuw aan. Ja, die ging goed, rond en wijd en met de obligate rimpel in de neus.  


Je lipjes, die houden met hun accolades een eindeloze verzameling puur geluk bijeen. Geluk dat je soms luidkeels met iedereen deelt. 


In je linkervuistje omklem je dankbaar het kusje dat je net van je papa kreeg. Je weet nog niet dat je er de komende dagen, maanden en jaren zo nog wel honderdduizenden zal krijgen.Je rechterhandje ligt als een apostrof naast je rechterwang en vult zich gretig met je mama's geur, want daar kan je maar beter een grote voorraad van aanleggen.Wacht eens, zag ik daar, aarzelend als een beletselteken, jouw oogjes knipperen? Nee, toch niet ... Of jawel … Nee, nog even … en dan: terug aan het werk. Benieuwd naar het vervolg van jouw verhaal.


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!

Follow 

PATROON babybroekje: Oliver pants (gratis patroon Emma en Mona & MinnieMie)
PATROON mutsje: Beanie Ottobre
STOF: Soldeur (Wild van stof)
T-SHIRT: Hema
STRIJKAPPLICATIE T-shirt: Applicatie en zo
2 opmerkingen: