donderdag 28 december 2017

Another bedtime story

Na deze gezellige Movie Night Pajama fotoshoot wou zus 1 ook wel een nieuwe pyjama. Ik vermoedde dat het attribuut popcorn er voor iets tussen zat. Zij ontkent. Geen popcorn. Een boek dan maar.Zus 1 staat op met een boek in haar hand, ontbijt met een opengeslagen boek naast haar op de vloer - geen boeken aan tafel! - poetst haar tanden met een schuine blik op haar boek, loopt met haar neus in een boek tegen de deur ... Enfin, een boek in plaats van popcorn is voor haar geen straf.


Nog eens een Movie Night Pajama naaien was voor mij ook geen straf. Ik ben echt heel blij met dit eenvoudig - en gratis! - slim fit patroon. Ik plaatste alvast voor mezelf de volgende bestelling - mag met popcorn zijn ...


De french terry van Bloome Copenhagen moest eigenlijk een sweaterjurk worden. Maar toen ik dat voorstelde, keek zus 1 anderhalve seconde op van haar boek, krulde haar neus en las verder. Soms hebben 10-jarigen wel eens gelijk. Dit stofje doet het achteraf gezien veel beter als pyjama dan als sweaterjurk.


 En toen kwam er een olifant (of een beer in dit geval) met een lange snuit en het verhaaltje is uit!

VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!


PATROON: Movie Night Pajamas (gratis patroon voor de leden van de Facebookpagina Sew a little seam)
STOF: Bloome Copenhagen (Soldeur - www.wildvanstof.be)
BOORDSTOF: La Maison Victor (Soldeur - www.wildvanstof.be)

7 opmerkingen:

 1. Ik was ook zo'n kind dat overal las! Ik had zelfs in elke kamer een boek liggen zodat ik nergens zonder leesvoer zou vallen, en switchte dagelijks een aantal keren tussen de 7 boeken waar ik tegelijk in bezig was. En: ik ben ook bezig aan een pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meerdere boeken tegelijk, dat herken ik! Laatst was ze zelfs het spellingsboek van haar jongere zus aan het lezen. Leeshonger noemen ze dat... Anderen hebben dan weer serieuze naaihonger... Of alletwee 😂

   Verwijderen
  2. En boodschappenlijstjes! Niets ontsnapte aan mijn leesverslaving ;) Helaas nam de universiteit me dat af: na kilometers cursus verwerken geniet ik nu niet meer zo van letters als vroeger. Ik hoop dat dat terugkomt eens afgestudeerd!

   Verwijderen
 2. Super! De boordjes zijn zo mooi, vormen een leuk contrast!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik nam dezelfde boordjes als voor zus 2 haar pyjama. Zo passen twee verschillende pyjama’s toch nog bij elkaar.

   Verwijderen
 3. Hier werden ook al 3 Movie Night PJs gemaakt, ze raakten nog niet op de blog. Inderdaad: tof patroon, ook fan van de slim fit! Mooie pyjama deze, zeker weten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Benieuwd naar die van jou! Ik vind het zo’n goed patroon dat ik me nu bij ongeveer elke french terry afvraag: hm, Movie Night PJs?

   Verwijderen