maandag 8 januari 2018

En toen begon ik te breien ...

... en dat was laaaaaang geleden. Zo lang dat youtube mij opnieuw moest leren hoe ik steken moest opzetten. Daarna ging het verbazend vlot vooruit. Dat ik tijdens de voorbije kerstvakantie vier natte, winderige dagen aan zee doorbracht en twee draden tegelijk, (bijna) altijd rechts, met breipennen 8 en 9 mocht breien, was mooi meegenomen.


Die breipennen had ik trouwens twee dagen na de aankoop van het boek Stof voor durf-het-zelvers 3 al in huis gehaald, maar het was haar trui die mij uiteindelijk pas een paar weken geleden de Zeeman injoeg om ook wol in te slaan.
9 bollen - ofte armen propvol omdat je geen winkelmandje nam - zegt het boek. Daarvan heb ik er nu nog 3,5 over... Hm? Is dat zoiets als standaard 3 vijzen over hebben bij een Ikea-kast?


Zus 2, die niet vies is van wat twinnen met haar knuffelbeer, nam de breipennen enthousiast van mij over. Een bol wol aan haar voeten (en één op haar hoofd, haha ...) en dezelfde ik-ben-mij-aan-het-concentreren-uitdrukking als haar moeder. Schattig vind ik dat.


Ik zou haar zó kunnen opeten. Zeker nu ze er een beetje uitziet als een niet helemaal goed doorgeroerd yoghurtje. Klein hongertje precies.
Maar eerst nog eens de werken inspecteren. Ziet er goed uit, zus! Dat wordt een lekker ... euh ... luchtig truitje voor Beer Beer.VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER ERBIJ!


PATROON: Trui uit Stof voor durf-het-zelvers 3 (maat 12 jaar)
WOL: Rachel (Zeeman)


13 opmerkingen:

 1. Bij bollen wol moet, naast de dikte vd wol, ook kijken nr het aantal meter per bol ...en dat is bij elke soort anders ! Gelukkig staat dit altijd op het etiket. Patronen zijn altijd met een specifieke wol gemaakt, dus moet je kijken hoeveel wol er op een bolletje zit vd originele wol (vb 125 m/bol en 4 bollen nodig geeft 500 meter wol nodig ... heeft de wol van jouw keuze 200 m op een bol, heb je dus drie bollen nodig) Bij Zeeman (en ook de meeste wolwinkels) ongebruikte bollen terugbrengen en je krijgt centen terug ! ... Bijna vergat ik je te feliciteren met het mooie breiwerk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sta duidelijk nog op de onderste trede van de breiladder... nog veel te leren. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 2. heel mooi geworden, je mag trouwens je overgebleven bollen terugbrengen bij zeeman, ze doen echt niet moeilijk, of je haalt wat bij en maakt de grote voor jezelf dat kan ook
  leuke foto's trouwens, ik begon ook opnieuw te breien en hoop binnenkort nog eens wat foto's daarvan op de blog te zwieren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb, denk ik, een nieuwe verslaving... en ik had al zo weinig tijd...

   Verwijderen
 3. Erg mooi met die wol! En grappig, ik heb er bijna zo een in mijn kast liggen. Zo'n lief modelletje :) Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben een absolute kluns met breipennen - echt! Breien/haken en gitaar spelen, twee dingen die ik niet kan en waar ik ook geen energie meer in ga stoppen om ze onder de knie te krijgen #nualteveelhobby's. Typisch mij om er veel paté rond te draaien... eigenlijk wil ik je gewoon zeggen dat mijn mond quasi openvalt bij het zien van schoon breiwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh maar deze was echt niet zo moeilijk, hoor. Mijn volgende breiproject wordt een beetje uitdagender.

   Verwijderen
 5. Tof zeg! Ik maakte er ook eentje voor mezelf, ik vind breien best rustgevend, ik haat alleen het in mekaar zetten van de patroondelen... Daarom ben ik zo'n fan van sjaals :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rustgevend, ja, en ook een beetje verslavend. Pas dus maar op, voor je het weet, heb je voor elke dag een andere sjaal!

   Verwijderen
 6. Super mooie wol is dat! Ik begon ooit als breister, en heb nu nog een kast vol wol... Dringend terug beginnen, precies, nu er zo'n mooie truitjes te maken zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik breide als tiener vaak mijn eigen truien. Gek hoe je zoiets niet verleert, hé?

   Verwijderen