woensdag 11 september 2019

Ik solliciteer!


Hebben jullie dat ook? (Zeg alsjeblief já ...) Als ik begin op te ruimen, maar dan écht 't-is-zomervakantie-dus-ik-neem-de-hele-bergruimte-in-de-garage-eens-onder-handen-opruimen, dan verlies ik mezelf gegarandeerd na nog geen half uur in een stapel vergeten foto's, een doos met oude brieven, oooooh mijn lagere-school-rapportjes, of, zoals deze zomer, in een vriendenboekje van minstens 30 jaar oud...  


Zo ontdekte ik dat mijn lievelingskleur toen al groen was. En niet zoals bij de meeste van mijn vriendinnen roze of mauve (of ligdblauw!).
Dus ja, er hangt veel groen in mijn kast. Maar een groen jasje, dat had ik nog niet. (Of toch nog niet in dát groen ...)


Het patroon voor dit Drew jasje vind je in de nieuwste Fibre Mood. Het korte model met de verlaagde schouders en de brede mouwen met plooitjes aan de polsboord geven het voor mij een beetje een retro-look. Ik zou zó kunnen figureren naast Drew (!) Barrymore in mijn toenmalige lievelingsfilm E.T., vind je niet?


Anno 1989 ging ik naar de chiro, hield ik van rolschaatsen en verzamelde ik blijkbaar postzegels - Whut? ... 
Anno 2019 zou ik al mijn vrije tijd het liefst van al in mijn naaikamer doorbrengen. En dat was eigenlijk ook wel een beetje wat ik afgelopen week gedaan heb. Een jasje met 16 verschillende al dan niet te verstevigen patroondelen en dubbel doorgestikte naden, daar was ik in totaal toch een uur of 12 mee bezig.


And I lóved every second of it! Ik weet nu eindelijk ook wat ik later worden wil. @Fibre Mood: Is er bij jullie nog een plaatsje vrij? Ik solliciteer! Ik kan knippen, plakken, tekenen, meten, stikken, tornen, strijken, passen, schrijven en nog veel meer! Call me! ("FM phone Miek")
Ik sta dan hier, hé. Te wachten.
 

(Dit is mijn bijdrage aan de 10de linkparty van Fibre Mood. Meer inspiratie vind je hier.)  


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: Drew jacket (Fibre Mood - n° 06)

STOF: velvet scuba (www.wildvanstof.be)

12 opmerkingen:

 1. Prachtig, Miek! Helemaal geslaagd! Was ik Fibre Mood, ik nam je aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Schoon! En die job, die verdien je meer dan ooit! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik dacht dat het één van jouw dochters was op de foto’s !
  Mooi jasje en ja dat opruimen ... voor ik het weet zit ik ook gewoon te lezen of te kijken nr oude foto’s ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw wauw wauw! wat een prachtjasje! ik wil dit onmiddellijk ook proberen (tijd?! waar ben je???) En ja, ik heb dat ook als ik me aan het opruimen zet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een pareltje! Deze doet me zin krijgen om eentje voor mezelf te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt zo tof gedaan! You did it; je koos er zowat het moeilijkste patroon uit denk ik. Ik koos zelf voor het gemakkelijkste ;-). Ik herken je eerste zinnen direct, dus ik heb dat ook ja! En je laatste zinnen die vind ik supertof geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt prachtig. Ik maakte het jasje ook maar krijg nu op slag zin om er nog eentje te maken, want een groen vestje dat heb ik nog niet 😆

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superknap! Ik ga ook voor eentje voor mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen