zondag 6 oktober 2019

Klik!


Toen Iris mij een tijdje geleden haar nieuwste ontwerp liet zien, was er meteen een klik. Nu ben ik van nature nogal een twijfelaar, dus ik wist niet wat mij overkwam, toen ik nog voor ik 'euhm' kon zeggen al aan het knippen was in een lang gekoesterd stofje van Maan Kids.


Ik zag het al helemaal voor mij. Zo'n hippe halflange doorknoopjurk met driekwart mouwen en een brede mouwboord. Kraagje dabei, plooien in de rok. Ja, ik zag het al helemaal voor mij.


Ik zag het ook écht al helemaal voor mij. Want om de kritische tienerjury - die van de broeken en de hoodies - te overtuigen had ik de geknipte patroondelen al eens aan elkaar gepuzzeld op de vloer van mijn naaikamer.


Nu ben ik van nature nogal goed in tienerjury's overtuigen, maar ik wist toch eventjes niet wat mij overkwam, toen de zussen nog nét geen ruzie begonnen te maken over wie deze jurk nu zou krijgen. De May-Belle jurk en mijn tieners? Dat klikt. To say the least.


De halflange jurk mocht van zus 1 wel wat minder halflang. En dan nog wat minder. En nog wat. Tot het uiteindelijk gewoon een korte jurk was. Oh well. Ze droeg nog eens een jurk. En we waren allebei verkocht.


Ik had nochtans een plan B klaar, want May-Belle kan ook een bloesje zijn. En dat wil ik toch ook ooit nog eens uitproberen. Met lange mouwen en een split bijvoorbeeld. Of met korte mouwen en een smalle boord. Of met smock aan de polsen. Aaaargh! Daar is de twijfelaar weer ...


Nu ben ik van nature wel al redelijk bijgelovig (dat verklapte ik láng geleden hier al eens eerder), maar wanneer je, een half uur voordat buienradar de zondvloed voorspelt plots de schoonheid van de supermarktparking ziet, de batterij van je fototoestel voor de verandering eens niet leeg is, én de tiener er zin in heeft, dan weet je dat het voorbestemd is.


 Klik dat patroon dus maar snel in je winkelmandje! Je zal er geen spijt van krijgen.VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: May-Belle (Iris May Patterns)

STOF: Maan Kids (www.mondepot.be)

7 opmerkingen:

  1. Oh ja, de jurk is inderdaad helemaal perfect! En die fotoshoot is super, je moet het maar zien dat een paar winkelkarren en een grijze muur perfect zijn om een casual tienerjurk in beeld te brengen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Supermooie jurk en geweldig leuk die foto's bij de winkelkarretjes!

    BeantwoordenVerwijderen