vrijdag 24 januari 2020

Last friday night

Last friday night ging ik Katy-Perry-gewijs nog eens helemaal los. Het was namelijk weer van dat. Nieuwjaarspersoneelsfeest. En dan wordt er tradiegetrouw wat afgedanst. On tabletops en al. Maar dat was ik niet. Voor alle duidelijkheid. Ik was Bob. En had de directrice al zien staan... haha.


De pre-party begon twee dagen daarvoor al, toen ik, ook traditiegetrouw overigens (zie 2019 en 2018), aan mijn nieuwe feestoutfit begon.
Een Riva jumpsuit van Fibre Mood * stond al een hele tijd op mijn to-sew-lijst. Dat herinnerde ik mij plots weer toen ik in de Soldeur (www.wildvanstof.be) deze prachtige viscose twill van Meet Milk in de gaten kreeg. Perfect match!


Volgens de werkbeschrijving zou ik maar liefst 4,15 meter stof nodig hebben. Ik moest het eventjes opnieuw lezen om het te geloven. En dan nog eens. Maar, neen. Ik geloofde het nog altijd niet. Dus kocht ik 3 meter. En dat was nog niet eens zo gek gegokt. Alleen voor het striklint kwam ik een 10-tal centimeter tekort. Gelukkig is eindeloos lang min 10 centimeter nog altijd lang genoeg.


Do it all again? Ja. Alleen zou ik bij een volgende jumpsuit wel zakken toevoegen. Hoewel ik op zo'n feest vaak handen tekort kom - drankje, hapje, oei met lepeltje, drankje op tafel dan maar, ah een servetje ook nog, en oh! Put your hands up, put your hands up ... - steek ik mijn handen ook wel graag eens weg, bijvoorbeeld wanneer de dj beslist dat het tijd is voor een polonaise en ik onopvallend, casually van de dansvloer weg wil.
Of tijdens een fotoshoot bijvoorbeeld. Dan ook.


T.G.I.F. Enjoy your Friday!


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: Riva jumpsuit (Fibre Mood) - Klik hier * voor het patroon (PDF of papier)

STOF: Meet Milk bij Soldeur  (www.wildvanstof.be)

* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.

12 opmerkingen:

  1. Drie topstukken: de tekst, de suit en de mannequin. Nee, vier! De fotograaf niet vergeten! Weer geïnspireerd geraakt ... en mijn lijst is al zo lang...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi. En altijd de juiste stof voor het juiste kledingstuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi, zoals Ellen zegt de perfecte stof voor dit patroon. Ik maakte hem ook al, maar droeg hem nog nooit, omdat ik er niet tevreden mee was. Deze stof geeft het een heel andere allure, stijlvol!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtige jumpsuit! De valling van de gebruikte stof is geweldig. Dit patroon komt op mijn lijstje te staan :D

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen