woensdag 12 februari 2020

Frikka on the menu

Het is met naaien zoals met koken. De tieners lusten niet zomaar alles ...


Ik was dus niet verrast toen zus 2 uit de menukaart van de nieuwe Fibre Mood* (editie 8) een hoodie koos. De spaghetti bolognese van de naaipatronen, zeg maar.


Pas op, ik heb het nog geprobeerd. "Jij lust toch ook vis? Zou je de kabeljauw (lees: Ada broek* - Go check die broek out! Love it!) niet eens proberen? Of een slaatje? Waarom niet eens een slaatje? (lees: Hettie rok*, waarom niet de Hettie rok?)"
Maar nee, ze bleef dus bij haar eerste keuze. En eerlijk is eerlijk, een goeie spaghetti kan ook wel eens smaken, hé?


Maar net wanneer je denkt dat je de voorspelbare smaak van je tieners nu wel doorhebt, vragen ze om volkoren pasta en extra groentjes in de saus. Wild, zeg!
Ik maakte maar gelijk van de gelegenheid gebruik om mijn niet-voorspelbare stoffenkeuze voor haar Frikka hoodie* voor te stellen. Ze hapte meteen toe. 


Gelukkig ben ik wel het soort kok (en naaister) dat eerst het hele recept leest vooraleer er aan te beginnen. Wat in mijn hoofd heel simpel leek (ik knip het patroondeel voor de kap gewoon in twee verschillende stoffen), bleek toch wat ingewikkelder. Tenzij je een kap wil met links de buitenstof en rechts de binnenstof (spaghetti met witloof, spruitjes, lever én mosterd, als je het mij vraagt), moet je de kap niet aan de stofvouw knippen, maar in twee delen met 1 cm naadwaarde rondom. Dan krijg je 2 delen in de buitenstof, 2 delen in de binnenstof. Daarna naai je 1 deel in de buitenstof terug vast aan 1 deel in de binnenstof. Zo krijg je opnieuw 2 patroondelen voor de kap, maar dan met de stoffen op de juist plaats.


En, wat eten jullie vandaag?
(Meer inspiratie vind je hier.)


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON: Frikka sweater (Fibre Mood) - Klik hier * voor het patroon (PDF of papier)

STOF: La Maison Victor bij Soldeur  (www.wildvanstof.be)

* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.

5 opmerkingen:

 1. Echt een schoontje.
  Hier koos ik voor een snel spiegeleitje van het menu, de Afra 😆

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor. Die kap zal toch wat tijd nodig hebben om te verteren. Hopelijk is de rest makkelijker verteerbaar 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap! Blij dat ik je blog ontdekt heb, mijn indommelende naaikriebels worden weer helemaal wakker geschud! En je maakt pareltjes ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een prachtige hoodie, ook de stofjes zijn geweldig. Ik ga het patroon eens aan mijn tiener voorschotelen :D

  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik waag me binnenkort een een drie-gangen-menu: de Indira :-)

  BeantwoordenVerwijderen