zaterdag 20 november 2021

Didi

Didi. Zo heet onze poes. Maar het is ook de naam van één van de patronen uit de nieuwe Fibre Mood* (editie 17).

Hoewel Didi (het patroon, niet de poes!) eigenlijk bedoeld is als trui, zag ik er ook wel een warme herfstjas in. Je weet wel, zo'n gezellige boswandeling-met-warme-chocomelk-achteraf-jas. Zo'n frisse-wangen-tintelende-handen-maar-laat-de-wind-maar-waaien-jas. Ja, toch?


Nu wil je er zelf ook één, hé, zo'n Didi-jas? Ik wist het. En ik geef je geen ongelijk.


Maar pas op. Je maakt Didi (de jas, niet de poes!) best één of misschien wel twee maten groter dan je normale maat. Ik koos voor een medium, maar met een dikke trui eronder had dat achteraf gezien ook wel een large mogen zijn. 


Oh well... Zus 1 neemt de jas met plezier van mij over. Hij staat haar perfect, maar ze had vandaag géén tijd voor foto's. Zus 2 nam dan maar (met iets minder plezier) de foto-job ad interim van haar over. En dat deed zij dan weer perfect.


De stof die ik gebruikte is een dubbelzijdige teddy-suede. Zacht zacht zacht, maar ook pluizig pluizig pluizig. (Note to self: nieuwe stofzuigerzakken kopen...)


En dik dik dik. Dat is de stof ook. Het mes van mijn overlock protesteerde meer dan één keer, ik moest afscheid nemen van een naald en de hoekjes van het inzetstuk met de rits zijn niet 100% strak. Maar hé, de jas is draagbaar en lekker warm warm warm.


Omdat ik de zachte teddystof aan de binnenkant van de kraag wou en de zwarte suede aan de buitenkant, knipte ik de kraag in twee delen (met telkens 1 cm extra naadwaarde aan de doorgeknipte zijden). De twee delen stikte ik vervolgens terug aan elkaar, maar wel zo, dat de kraag voor de helft uit teddystof bestaat en voor de andere helft uit suede. 


Een laatste tip nog voor alle Didi-liefhebbers: Hang Didi (de jas, niet de poes!) altijd aan de kapstok, want Didi (de poes, niet de jas!) vindt Didi (de jas, niet de poes!) blijkbaar ook onweerstaanbaar om op te gaan liggen...


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON TRUI/JAS:  Didi* (Fibre Mood 17*)- Klik hier* voor het patroon (PDF of papier)

STOFSoldeur (www.wildvanstof.be) 


* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.

1 opmerking:

  1. Hihi… Didi… ik ben grote fan van jouw versie. Tof en waarschijnlijk superzalig met die teddy aan de binnenzijde. Dit zou wel eens gekopieerd kunnen worden… als je ‘t niet erg vindt?

    BeantwoordenVerwijderen