woensdag 29 december 2021

Is dat eigenlijk nog de moeite?

Is dat in het jaar 2021 eigenlijk nog de moeite, een feestoutfit naaien? Ik gokte op ja en maakte nog eens een Riva jumpsuit (Fibre Mood 3*). Er hingen twee trouwuitnodigingen aan ons prikbord en ik keek al twee jaar uit naar het in-normale-omstandigheden-jaarlijkse nieuwjaarspersoneelsfeest. Arriva arriva arriva!


Ondertussen kreeg één van de twee trouwfeesten al drie keer een andere datum en hét feest-van-het-jaar werd zelfs helemaal afgelast. Maar allé, ik zag er dan toch feestelijk uit op het digitale oudercontact...


Van mijn vorige Riva herinnerde ik mij dat ik zakken miste, om, je weet wel, ergens naartoe te kunnen met mijn handen. Als de polonaise langs komt bijvoorbeeld.
(Dus aan al wie in de toekomst nog eens met mij op een feest belandt: Nee, het is niet de moeite om te proberen. Ik heb zakken en mijn handen zitten erin.)


Het lint in de taille maakte ik deze keer een heel stuk korter. En over de lengte van de broekspijpen heb ik 3 dagen en 14 speld- en pasbeurten lang getwijfeld. Ze moesten lang genoeg zijn om elegant op een high heel te passen (aan het begin van de avond), maar kort genoeg om niet al te lomp over mijn sneakers te vallen (op het einde van de avond).


Ja, ik ben echt fan van het silhouette van de Riva jumpsuit*. Slankt een beetje af, vind ik, als je de juiste soepele, goed doorvallende stof kiest.  


Oh ja, en zorg er ook voor dat ook de 'slechte' kant van de stof gezien mag worden. Ik dans dan wel geen polonaise, maar als Macklemore zegt dat tonight is the night, dan put ik my hands up, like the ceiling can't hold us. Kijk gerust binnen in mijn mouw, Mac, geen lelijke, witte stof te zien.


Voor al wie tot hier gelezen heeft: dank je wel! Ik vraag me al een tijdje af of dat eigenlijk nog de moeite is, zo'n blogpost schrijven. Volgens de instagrampoll die ik lanceerde niet, maar ik weiger dat te geloven. Dus euh, als jullie nu eens massaal onder de foto's op mijn instagram zouden reageren hoe tof zo'n blog wel is ... hé? Wat denk je? 


VAN MIEK IS ALTIJD BLIJ MET EEN REACTIE OF EEN VOLGER (klik hieronder) ERBIJ!


PATROON JUMPSUIT :  Riva (Fibre Mood 3*)- Klik hier* voor het patroon (PDF of papier)

STOFSoldeur (www.wildvanstof.be) 


* Dit is een affiliate link. Wanneer je via deze link een aankoop bij Fibre Mood doet, dan kost jou dat niets meer, maar krijg ik wel een kleine beloning.

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het wel altijd leuk om blogposts te lezen hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees alleen blogs, en ik heb geen instagram-account. Helaas stoppen steeds meer bloggers. Dus ik hoop dat je doorgaat, ik lees ze graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik sluit me aan bij "ik lees graag wat je te vertellen hebt", en dan niet onder een vierkantje ;). Maar ik snap ook waarom je het je afvraagt - met geen enkele blogpost op mijn 2021 teller heb ik het even opgegeven, misschien herneem ik volgend jaar maar als je er zo goed als geen reactie op krijgt, vraag ik me ook af waarom ik het dan wel doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke jumpsuit, als ik deze zie dan wil ik er toch wel een keer eentje maken! Ik scroll altijd door blogs heen en lees her en der wat, zeker als de foto's me aanspreken, dat is vaak een goede trigger om het blog te lezen. Ik heb ook een 'blogroll' op mijn blog om "te gluren bij de buren" op een makkelijke manier. Ik gebruik mijn blog ook deels voor mezelf, als een soort van 'makersdagboek'. Altijd handig om terug te kunnen lezen wat ik gemaakt en welke aanpassingen ik gedaan heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees graag blogs en vind het jammer dat er zoveel verdwijnen. Ik vermoed dat er veel mensen zijn die - net als ik - ze wel lezen en er inspiratie uit halen maar meestal niet reageren. Prachtige jumpsuit en fijne blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees graag blogspot en ook die van jou

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees het nog, leuke blogs zoals deze toch. Maar ik zie het ook aan mijn views en reacties, minder mensen die nog de tijd nemen.
  Mooie jumpsuit trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen